Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Mi mama przeslala herbatke koperkowa i rumiankowa, bo tutaj chyba takich nie ma

Co do wagi to przytylam 12 kg, po cesarce zgubilam prawie 8 kg, a teraz zostaly mi jeszcze 3 kg (swieta i te sprawy )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
to co tu dzieciom polecaja do picia i czy jak karmicie piersia to dajecie tez herbatke jakas?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
ja karmie butelka i daje czasami wode, czasami herbatke. Przy karmieniu piersia chyba nie trzeba nic do picia dawac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Hej dziewczyny mam mały problem z moim maluszkiem w dzień śpi normalnie po 3 lub 2 godzinki a nawet wiecej a w nocy tez śpi ale strasznie niespokojnie;( jeczy,steka,oddaje takie gardłowe odgłosy i wymachuje raczkami ale cały czas spi a mnie sie ciagle wydaje że go to męczy no i ja tez nie moge wtedy spać;( no i wybudza sie co godzine czy miałyście coś podobnego??? tak ładnie mi spał przez te dwa tyg no i od dwóch nocy tak szaleje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
ja przytyłam w ciązy 19 kg, najwięcej w 2 ostatnich miesiącach - ale miałam ogromnie dużo wody zatrzymanej w organizmie. Wczoraj, dokładnie w 4 tyg po urodzeniu Idy wróciłam do wagi wyjściowej jaką miałam gdy zaszłam w ciąze.

co do dopajania - ja karmię tylko cycem, nic innego dzidzi nie podaje. Sama pije czasem herbatke z kopru i na laktacje - dostawa tez z PL

jesli chodzi o zabawki to u nas w uzyciu jest fotelik oraz mata do zabaw karuzela nad lozeczkiem nie wzbudza zadnego zainterseowania poki co....

Marzenie, Ida czasami przez sen tez sie rzuca, mocno wymachuje rekami jakby dyrygowała orkiestrą symfoniczną.... dzwieków nie wydaje, raczej, zazwyczaj spi z nami, bo ja biore po nocnym karmieniu, wiec chyba bym uslyszala.... u nas jest tak, ze Ida nie lubi bardzo byc sama i szybko i latwo si enudzi i wtedy zaczyna plakac, wiec musimy jej ciagle zapewniac entertainment i nasza bliskosc
Marzenie, moze maluszkowi sie cos sni? jak tam marudzi przez sen to moze poglaszcz go po glowce po buzi moze sie uspokoi wtedy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
lady dosia własnie smaruje brzuszek,głaszcze rączki,przytulam i pomoże na chwilke i potem 5 min spokoju i znowu te dziwne odgłosy a w dzień mu nic nie jest i spi jak niedzwiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
marzenie, u nas bylo podobnie, takie jeki i odglosy w nocy, wiec kupilam taka zabawke z pozytywka i jak reka odjal, puszczalam mu to na noc i zasypial spokojnie i spal mocno, teraz przesypia cala noc bez problemu i w ogole jest spokojny, moze u Ciebie tez zadziala

Ja karmie butelka i dopajam herbatka koperkowa badz woda , w sumie to w ciagu calego dnia 150mil herbatki lub wody wiecej nie chce.

Tu raczej nie ma koperkowej herbatki ,ja dostaje z PL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Marzenie u mnie jest tak samo.Spi tak niespokojnie,i tez sie zastanawialam gdzie jest problem.Czasami jest tak ze jak jest niespokojna to poprostu biore ja pionowo i przytulam do siebie na chwilke az odbije jej sie po raz kolejny po jedzeniu (czasami odbija jej sie ze 3-4 razy)albo jej sie uleje i juz jest spokojniejsza.A dzisiejszej nocy zrobilam maly eksperyment i dalam malej sztucznego mleka na noc i przespala jednym ciagiem 6 godzin i spala normalnie.Juz sie nie krecila ,nie mruczala i nie machala raczkami .Ale nie wiem czy poprostu to byl powod ze mleko bylo bardziej syte czy poprostu zbieg okolicznosci.Dzisiejszej nocy powtorze to samo i zobacze efekt.Moze byc jeszcze problem jak sie Ty denerwujesz to i dziecko jest zdenerwowane i tak reaguje.Acz kolwiek u mnie sie to nie sprawdza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej dziewczyny My dalej w Polsce sie bawimy
Ja malemu daje czasem do picia herbatke z firmy Humana " na brzuszek " sie nazywa ale to tylko dlatego ze ma kolke.
Ale ogolnie dziecko do pierwszego polrocza zaspokaja pragnienie cycusiem,tym pierwszym mleczkiem ktore leci
Ja herbatke mam z Polski ale w Norwegii jest herbatka koperkowa dostepna w aptece albo w sklapach ze zdrowa zywnoscia i nazywa sie " Fenikkel te " ja osobiscie polecam picie przez mamy tak zwanej " Amme te " ktora mozna kupic w aptece,ogolnie pije sie ja jak dzieciaczek ma wzdecia ale picie jej napewno nie zaszkodzi a moze uspokoic dzieciaczki zwlaszcza ze objawy jakie opisujecie moga swiadczyc o tym ze dziecko ma male kolki-bo kolka nie musi sie wyrozniac tym ze dziecko wrzeszczy w nieboglosy Chociaz marzenie mam nadzieje ze Oliwierka to ominie Calusy od cioci :*:*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
oj dziewczyny skad ja to znam u nas jest koszmar ze spanie mala sie wierci okropnie nawet jak jest na rekach nie zawsze placze ale jest strasznie niespokojna taka nerwowa

co do zabawek to u nas sie sprawdza hustawka nie wyobrazam sobie zycia bez niej karuzela sie sprawdza ale tylko jak lezy na przewijakuoczywiscie przewijak sie u nas super sprawdza hmmm co jeszcze aaa podgrzewacz jest do kitu bardziej mnie denerwuje wiec to zbedny zakup u mnie i mamy z polski taka gabke do wanienki tez nie wyobrazam sobie kapieli bez niej jest super
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok